Waarom Natuurlijke producten?
 
Het lichaam is één groot wonder. Het leeft, beweegt, groeit en plant zich voort. Het is een verbluffende chemische fabriek die zichzelf in allerlei denkbare situaties aanpast. Het is wonderbaarlijk mooi orgaan dat wij moeten koesteren.

Hoe kunnen we ons grootste orgaan "de huid" het beste verzorgen en ondersteunen?
 
Onze huid staat elke dag weer bloot aan allerlei prikkels en invloeden van buitenaf. Hiertegen moeten wij onze huid beschermen. Denk aan warmte en kou, droge en vochtige omgevingen, zon- en daglicht, stof, vuil en fysiek contact. Onze huid is dus meer dan de meeste mensen denken, het is onze eerste verdedigingslinie in het afweersysteem van ons lichaam. Een gezonde vitale huid is dus niet alleen mooi om te zien maar helpt ook de rest van ons lichaam gezond te houden.


In Nederland wassen wij ons vrijwel dagelijks met zeep. Onze huid heeft een natuurlijke vetmantel die door de zeep wordt aangetast. Daarom is het belangrijk om de natuurlijke vetmantel op de huid te ondersteunen. Met een crème te verzorgen die rijk is aan natuurlijke vetten die aansluiten op de natuurlijke vetten op de huid. Een crème die snel maar ook diep in de huid intrekt. Een crème die rijk is aan vitamine waar de huid baat bij heeft en de huid middels een volledig natuurlijke UVA filter beschermt tegen de huid verouderende effecten van daglicht.
 

 
Wat is UVA straling?
 
Het licht ofwel de straling van de zon die de aarde bereikt, bestaat onder andere uit UVA, UVB en UVC straling.
 
UVC straling wordt tegengehouden door de ozonlaag maar de UVA en UVB straling bereikt de aarde en heeft een groot effect op onze huid.
 
De UVA stralen kunnen de volgende effecten hebben:
  • Grote veroorzaker van verslapping van de huid en de vorming van rimpels
  • Zonne-intoleranties, (ook wel zonneallergieën genoemd)
  • Pigment stoornissen (vlekjes)
    Ontwikkeling van huidkanker
     
95% van deze straling die de aarde bereikt bestaat uit UVA stralen en deze UVA stralen zijn het hele jaar door aanwezig! Het gaat door de bewolking en door glas heen en dringt dan ook diep door in de huid.
 
UVB stralen worden tegengehouden door glas, wolken en dringen minder ver door in de huid als UVA stralen. Deze stralen zijn verantwoordelijk voor de zichtbare en bekende effecten van de zon zoals bruin worden of verbranden, huidkanker en allergische reacties.

Voor de dagelijkse bescherming van uw huid is het dus wijs een crème te gebruiken met een natuurlijke UVA filter

 
Wat is zo slecht aan onnatuurlijke cosmetica? 
 
Natuurlijke ingrediënten zijn eigenlijk de enige stoffen die de huid kunnen verzorgen.
Synthetische en niet huideigen stoffen horen per definitie niet op de huid vanwege mogelijke risico factoren en directe of indirecte verstoringen van het biologisch evenwicht op de huid, vooral op de lange termijn gezien. 

Veel van deze ingrediënten zijn sterk huid- en milieu onvriendelijk en kunnen bijvoorbeeld de hormoonhuishouding ontwrichten, de vetmantel van de huid of de gehele huid ontregelen.
 
Ook wordt er in veel cosmetica paraffine en siliconen oliën gebruikt. Er wordt echter vaak niet bij verteld dat deze onnatuurlijke oliën en vetten het natuurlijke balans op en in de huid verstoren en de poriën kunnen ontregelen en afsluiten. Deze vetten lossen natuurlijke huidvetten op en de huid maakt geen nieuwe aan. Als men met dit soort ingrediënten stopt, gaat de huid droog en onprettig aanvoelen. Men grijpt dan snel terug naar de vette paraffine producten. Zo ontstaat de zogenaamde paraffineverslaving.
 
De huid moet soms wel een maand van deze (jarenlange) verslaving herstellen en wennen aan een goede, natuurlijke verzorging. 

Wees dus wijs en blijf zo dicht mogelijk bij de natuur!